1286278879_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ljósfari frá Akureyri

Kuvagalleria

1286278852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perustiedot

Hevosen nimi Ljósfari frá Akureyri Kasvattaja ?
Kutsumanimi Jose Omistaja Huvikumpu Ranch
Syntynyt/Ikä 6.3.2001 Hoitaja -
Sukupuoli ori Painotus askellaji
Rotu islanninhevonen Koulutustaso Ko: HeB, Re: 70 cm, Me: 60 cm
Väri/merkit kimo Arvonimet -
Säkäkorkeus 137 cm

Luonnekuvaus

Jose on upea viisikäyntinen ori. Sen askeleet ovat sulavia ja matkaavoittavia, mikä tekee siitä hyvän maastoratsun. Myös muuhun käyttöön Jose sopii ihan hyvin. Esteet ja helpot koululiikkeet ovat hyvin hallinnassa. Ori on hyvin varma ratsu, eikä säiky turhista. Yllättäviä ja uusia asioita saattaa hieman hätkähtää, mutta ei kuitenkaan niistäkään tee sen suurempaa numeroa. Jose on kovasti tammojen perään. Siksi sillä onkin parasta ratsastaa poikaporukassa. Muuten sen on vaikea keskittyä muuhun kuin tammoihin. Maastossa kuitenkin menee ihan kivasti, vaikka tammoja mukana olisikin.

Hoitaessa Jose on muuten ihan kiva, mutta jos näkösällä on tammoja se huutaa niille koko ajan. Samaten pieni steppailu kuuluu sen tapoihin. Päästään jonkinverran herkkä, joten päätä on syytä harjata melko varovaisesti. Myös suitset tulee laittaa varovasti, ja välttää turhaa pään koskemista. Usein Jose nostaa päänsä aika korkealla suitsittaessa ja silloin suitsien paikoilleen saanti on yhtä sirkusta.

Tarhassa Jose viettää aikaansa tiivisti muun lauman seurassa. Se ei tykkää ollenkaan tarhailla yksin, vaan vaatii aina kavereita mukaan. Kutsuttaessa tulee muiden mukana portille, josta ori on helppo saada kiinni.

Sukutaulu

i ii iii
iie
ie iei
iee
e ei eii
eie
ee eei
eee

Kilpailukalenteri

PVM Järjestäjä (kutsu) Laji (jaos) Luokka Sijoitus
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -

Jälkeläiset

Synt. Varsan nimi Isä/Emä Omistaja
- - - -
- - - -
- - - -

Copyright

Ulkoasu © Tidamin Kopiointisivut
Kuvat © Kathyliini